Πολιτική Ισότητας Φύλων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ «Β. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ»

Η εγγύηση της ισοτιμίας των φύλων, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η ανάρμοστη μεταχείριση ατόμων λόγω προκαταλήψεων που αφορούν το φύλο ή αποτελούν βασικό μέλημα της εταιρίας, η οποία σέβεται τις αρχές που ορίζει το Σύνταγμα περί ίσων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα:

  • το άρθρο 4 παράγραφος 2 περί ίσων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ Ελλήνων και Ελληνίδων
  • το άρθρο 116 παράγραφος 2 που θεσμοθετεί την άρση των διακρίσεων λόγω φύλου και την ανάληψη θετικών δράσεων για την προώθηση της ισότητας ανδρών-γυναικών.

Το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης θεωρείται ανεπίτρεπτο, ως μορφή σεξιστικής συμπεριφοράς που τραυματίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα από την διοίκηση της εταιρίας.

Για το λόγο αυτό η εταιρία ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ στηρίζεται σε 4 βασικούς πυλώνες σχετικά με την ισότητα των φυλών:

1. ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ / ΜΙΣΘΟΣ

Η εταιρία δεσμεύεται να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα ισότητας όπου μέρος της είναι η εφαρμογή αντιπροσωπευτικών και αξιοπρεπών πακέτων μισθών και αποδοχών στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου. Τα πακέτα αυτά θα είναι ανακοινώσιμα στους εργαζόμενους ως μέρος διαφάνειας. Και θα εφαρμοστούν αντικειμενικά κριτήρια για αυξήσεις μισθών που θα βοηθήσουν στη μείωση της έμμεσης μεροληψίας.

2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Η εταιρία δεσμεύεται αυστηρά στην μη ύπαρξη κανενός φαινόμενου σεξουαλικής παρενόχλησης. Η εταιρεία θα παρέχει τακτικά προγραμματισμένες και ενημερωμένες εκπαιδεύσεις σεξουαλικής παρενόχλησης για όλους τους υπαλλήλους. Σε ειδικό χώρο στα αποδυτήρια γυναικών και άντρων υπάρχει ειδικό κουτί όπου μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να καταγράψει το παράπονο του ή το οποιοδήποτε περιστατικό που του έχει συμβεί. Τα παράπονα ή περιστατικά αυτά τα ανασκοπεί αποκλειστικά η διοίκηση και η επιτροπή παραπόνων και ισότητας. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ «Β. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ»

3. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΥΝΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί η εταιρία και το εργασιακό περιβάλλον είναι να δημιουργηθεί ένας εργασιακός χώρος που να είναι ασφαλής για τους εργαζόμενους και να μπορεί η εταιρία να ακούσει από αυτούς και να είναι ανοιχτοί σε σχόλια. Αυτό επιτυγχάνεται στην ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΑΕ, με:

τακτικά προγραμματισμένες συναντήσεις όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να μιλήσουν απευθείας με τους προϊστάμενους για το τι είναι και τι δεν λειτουργεί για αυτούς στο χώρο εργασίας.

Ανώνυμος μηχανισμός παραπόνων και προτάσεων βελτίωσης που γίνεται με χρηση ειδικού κουτιού για ανώνυμες καταγγελίες που βρίσκεται στα αποδυτήρια αντρών και γυναικών.

✓ Εξωτερικούς ελέγχους από συμβούλους και τεχνικό ασφάλειας.

Η εταιρία δεσμεύεται για την ανωνυμία των παραπόνων αλλά και την σωστή και αντικειμενική διευθέτηση τους

4. ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στην εταιρία ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΑΕ, ένα κλειδί για τη δημιουργία ίσου χώρου εργασίας είναι να δοθεί στους εργαζόμενους η ευκαιρία να φροντίσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Για το λόγο αυτό δεσμευόμαστε να:

Παρέχουμε γενναιόδωρες πολιτικές αδειών που οι εργαζόμενοι νιώθουν άνετα να χρησιμοποιούν πραγματικά.

Δίνουμε την δυνατότητα σε εργαζόμενους να έχουν ευελιξία να πάρουν άδεια για εγκυμοσύνη, μητρότητα και πατρότητα, αναπηρία, ασθένεια και άλλους λόγους.

Προσφέρουμε την δυνατότητα σε υπαλλήλους με ειδικές συνθήκες, να έχουν ευέλικτο ωράριο εργασίας και να εργάζονται από το σπίτι κατά καιρούς, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να τους παρέχεται η ευκαιρία να φροντίζουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ «Β. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ»

Η παραπάνω πολιτική έχει κοινοποιηθεί στο προσωπικό και είναι υπογεγραμμένη από τη διοίκηση.

Η εταιρία για τον παραπάνω σκοπό έχει δημιουργήσει την επιτροπή ισότητας των φύλων με τα εξής μέλη:

1. Δωροθέα Αρχοντάκη – Υπεύθυνη προμηθειών και Επικεφαλής και υπεύθυνη της επιτροπής

2. Μάνθος Αρχοντάκης – Διευθυντής και μέλος της επιτροπής

3. Πατάπιος Νινολάκης – Υπεύθυνος παραγωγής και εκπρόσωπος προσωπικού

Web Design & Digital Marketing Consulting By Mene & Jo

ESPA Image εργαλ. ανταγ. αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχείρησεων
0
    το καλάθι σας
    το καλάθι είναι άδειοεπιστροφή στο κατάστημα