μία ιστορία αγάπης

Καφές Αρχοντάκη

μεγαλώνουμε μαζί

1973
Ο Βασίλης και η Ειρήνη Αρχοντάκη αγαπούσαν πολύ τον καφέ. Τον καλό καφέ. Έτσι, το 1973 αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μικρό κατάστημα λιανικής στην οδό Μουσούρων, μέσα από το οποίο προμήθευαν τους πελάτες τους με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και ελληνικό καφέ μοναδικό. Στο πέρασμα του χρόνου αυτή η σχέση ενδυναμώθηκε, επενδύοντας στην ποιότητα του καφέ και στο επίπεδο των υπηρεσιών τους, εδραιώνοντας την εταιρεία Αρχοντάκη στον τόπο τους, τα Χανιά Κρήτης.
1987
Την αγάπη τους αυτή για τον καφέ κληροδότησαν στα παιδιά τους, τα οποία μοιράστηκαν το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος, με αποτέλεσμα να επεκτείνουν την επιχείρηση. Δημιούργησαν το δικό τους εργοστάσιο παραγωγής και επεξεργασίας καφέ, δίνοντας βάρος στην ποιότητα και χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία ετών. Το 1987 δημιουργείται το πρώτο φακελάκι ελληνικού Παραδοσιακού Καφέ Αρχοντάκη.
Καφές Αρχοντάκη
2000
Αυτή η χρονιά είναι σταθμός για την εταιρεία, καθώς εντάσσεται δυναμικά στην παραγωγή ο καφές φίλτρου & espresso με την επωνυμία POEM, σε τέσσερις διαφορετικές συσκευασίες. Μέσα στα επόμενα χρόνια το brand εξελίσσεται και βγαίνει σε πέντε γεύσεις τις οποίες αγκαλιάζει το κοινό του καφέ, ενώ παράλληλα δημιουργείται και ο decaf βιολογικός με 100% arabica καθώς και άλλα δύο blends.
2014
Η γκάμα των προϊόντων του ελληνικού καφέ εξελίσσεται και απαντάει στις ανάγκες της αγοράς με τον πρώτο της specialty espresso, τον CUP. Τα επόμενα χρόνια η εταιρεία αποκτά εξωστρέφεια και συμμετέχει σε φεστιβάλ και διεθνείς οργανώσεις, με παρουσία στο πρώτο coffee festival στην Τεχνόπολη. Ο Αρχοντάκης ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο μέσα από τη συμμετοχή του στις διεθνείς εκθέσεις HORECA και Food Expo, ενώ το 2017 δημιουργεί τον specialty espresso, ARC, με ιταλικό ψήσιμο, αποκτώντας πρόσβαση σε ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς
2020
Έχουν περάσει πολλά χρόνια και η οικογένεια Αρχοντάκη παραμένει ερωτευμένη με τον καφέ. Δημιουργείται νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής, έκτασης 4000 τετραγωνικών μέτρων, και γίνεται μία από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Ένα από τα ελάχιστα εργοστάσια που διαμορφώνει τέτοιες συνθήκες διαχείρισης του καφέ που ελαχιστοποιεί την επαφή του ανθρώπου με το προϊόν, διασφαλίζοντας ακόμη πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας. Το 2021 δημιουργείται ο espresso Agape, ο οποίος διακρίνεται από ποικιλίες άριστης διαλογής και πρώτη ύλη που αποσπά τις καλύτερες κριτικές.
Καφές Αρχοντάκη - Ψήσιμο

Κάτι... ψήνεται

Η εταιρεία μας προσπαθεί να εξελίσσεται τόσο τεχνικά όσο και προϊοντικά. Έτσι, στα σχέδιά μας για το μέλλον προγραμματίζουμε την επεξεργασία του καφέ για παραγωγή κάψουλας που θα προορίζεται για μηχανές nespresso. Παράλληλα, προγραμματίζουμε την ίδρυση του πρώτου bean to bar artisan chocolate factory, που θα είναι και το πρώτο στα Βαλκάνια, στο οποίο θα παραλαβάνουμε τον καρπό του κακάο, θα τον ψήνουμε και θα τον επεξεργαζόμαστε σε όλες του τις μορφές.
Καφές Αρχοντάκη

Οι άνθρωποι του καφέ

Η κύρια δύναμη της εταιρείας Αρχοντάκη, μα και η πιο σημαντική, είναι οι άνθρωποί της. Εκείνοι που αφιερώνουν ώρες και χρόνο για να πιστοποιήσουν ότι το προϊόν έχει την ποιότητα που οι διαδικασίες και οι ίδιοι απαιτούν. Άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν γίνει κομμάτι αυτής της οικογένειας, βάζοντας στην καθημερινή τους εργασία όλη τους τη φροντίδα και αγάπη.

Ο καφές της ποιότητας

Εκτός από τα αρώματα και τη γεύση, ο καφές Αρχοντάκη τηρεί κάθε απαίτηση και διαδικασία για να πιστοποιεί ότι το προϊόν είναι το καλύτερο δυνατό. Έτσι, η εταιρεία εφαρμόζει συστήματα ποιότητας που καλύπτουν τις απαιτήσεις των διεθνών προδιαγραφών, όπως αυτές ορίζονται από τα Διεθνή Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας.
πιστοποιητικά
ISO 22000:2018
ISO 9001:2015
IFS
RAINFOREST ALLIANCE
Καφές Αρχοντάκη - Εταιρεία

Καφές Αρχοντάκη Μία σχέση διαρκείας

Το κατάστημα από το οποίο ξεκίνησαν όλα. Το Καφεκοπτείο της Μουσούρων, που εδώ και δεκαετίες αναδύει τα ομορφότερα αρώματα με τα οποία πλημμυρίζει τον κεντρικό δρόμο των Χανίων. Μισό αιώνα μετά, το καφεκοπτείο εξακολουθεί να εξυπηρετεί τους πελάτες προσφέροντας καφέ και προϊόντα μοναδικών γεύσεων, δημιουργώντας στιγμές και αναμνήσεις σε έναν δρόμο που έχει ταυτιστεί με τον ελληνικό καφέ Αρχοντάκη.

Web Design & Digital Marketing Consulting By Mene & Jo

ESPA Image εργαλ. ανταγ. αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχείρησεων
0
    Your cart
    το καλάθι είναι άδειοεπιστροφή στο κατάστημα